Wie is?

Joep van der Meijs

In 2011 richt Joep van der Meijs zijn eigen Bouwmanagement & Adviesbureau op. Een logische stap, na zijn kennis en kunde meer dan 25 jaar in dienst van anderen gesteld te hebben.

Joep van der Meijs

Joep van der Meijs

Joep van der Meijs is geboren en getogen in Tilburg en Brabander in hart en nieren. Zijn opbouw van kennis begint hij met de opleiding MBO bouwkunde. Na praktijkervaring te hebben opgedaan bij de genie, tijdens militaire dienst, wil hij zijn bouwkundige kennis verder verdiepen. Hij volgt de HBO-opleiding Bouwkunde en studeert af op het onderwerp constructie.

Een functie als werkvoorbereider bij een klein aannemersbedrijf in Tilburg volgt. Als eerste en enige werkvoorbereider bij dit bedrijf is hij de schakel tussen voorbereiding en uitvoering. Het valt op dat Joep een erg gestructureerde werkwijze en analytische manier van denken heeft. Kwaliteiten die hij in een volgende functie, als projectengineer bij HEVO Bouwmanagement, uitstekend kan gebruiken.

Bij HEVO leert Joep alle fasen van het bouwproces grondig kennen: van conceptontwikkeling, onderzoek en programmadefinitie naar ontwerp, bestek en uitvoering. Deze kennis doet hij op tijdens de meest uiteenlopende projecten. Sportcomplexen, sociale werkplaatsen, multifunctionele onderwijsgebouwen, woningbouw, kantoren en verzorgingshuizen: hij heeft ze allemaal gebouwd. En wanneer HEVO groeit, groeit Joep mee. Van projectengineer naar projectleider naar projectmanager, waarbij hij uiteindelijk ook leidinggevende verantwoordelijkheden en opleidingstaken op zich neemt.

Na al deze rollen is het tijd voor de ultieme uitdaging: een eigen onderneming, waarin zijn schat aan ervaring en kennis op geheel eigen wijze kan worden benut. Betrokken, enthousiast, degelijk, daadkrachtig, sportief en met aandacht voor mensen.